Her er internet-fupmagernes nye svindelnummer

Tusindvis af danskere er således begyndt at modtage rykkere fra afsendere, der udgiver sig for at være forsyningsselskaber. Fra vandsektorens brancheorganisation, DANVA, lyder der en klar opfordring til at ignorere beskeder om, at man ikke har betalt sin regning.

»Forsyninger sender almindeligvis ikke rykkere ud via mail. Derfor fraråder vi på det kraftigste, at forbrugerne indbetaler penge på baggrund af disse henvendelser,« understreger kommunikationschef Karsten Bjørno i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

»Hvis man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om en rykker fra forsyningsselskabet, så tag telefonisk kontakt til det for at høre, om der er et økonomisk udestående,« siger han.

I en typisk fupmail skriver »forsyningsselskabet«, at forbrugerens betaling er blevet afvist af banken på grund af et teknisk problem. Forbrugeren opfordres til i stedet at betale regningen online for at undgå rykkergebyrer.

I et af de seneste eksempler skriver bedragerne på ubehjælpsomt dansk:

»Når manglende afklaret din situation, vil vi gå videre med suspension af strømforsyning, vil denne intervention blive opkrævet«.

Mailen afsluttes med beskeden »Tak for din tillid«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip