Her er Løkkes fire prioriteter for efteråret

Skrevet af admin

07/08/2015

Dagens topnyheder

Øget tryghed. Øget vækst i hele Danmark. Bedre kernevelfærd. Og større gevinst ved at tage et arbejde.

Det er de fire overskrifter på V-regeringens arbejde i efteråret. Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Venstres sommergruppemøde i Billund fredag.

Til gengæld nævnte Lars Løkke Rasmussen ikke Liberal Alliances ønsker om lettelser i topskatten og grundskylden som særlige prioriteter.

- Vi regerer efter devisen, at det vi sagde før valget, det gennemfører vi også efter valget. Derfor er der måske ikke så mange overraskelser i det, vi vil.

- Det er temaer, som vi skal drøfte med alle partier, så vi som mindretalsregering kan bruge initiativretten til at formidle et bredt samarbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han varsler, at regeringen først til oktober vil fremlægge finanslovforslaget. Det sker ellers normalt i slutningen af august.

Til gengæld vil regeringen i finanslovforslaget afsætte penge, som skal øge trygheden for danskerne, må man forstå statsministeren. Det kan blandt andet blive penge til mere synligt politi og en ny politiskole vest for Storebælt, så der kan uddannes flere betjente.

Begge dele ventes at indgå i forhandlingerne om et flerårigt politiforlig, som skal på plads i efteråret.

Samtidig vil regeringen i efteråret fremlægge nye udlændingestramninger for blandt andet familiesammenføringsregler. Det regner Lars Løkke Rasmussen også under tryghedsdagsordenen sammen med afskaffelsen af retsforbeholdet.

Her venter Lars Løkke Rasmussen, at han i næste uge kan meddele en dato for, hvornår danskerne skal stemme om forbeholdet. Afstemningen skal ifølge regeringsgrundlaget afholdes før jul.

I forhold til øget vækst i hele landet varsler Løkke blandt andet udflytning af statslige arbejdspladser, og at regeringen vil forsøge at skaffe flertal for en liberalisering af planloven samt bedre bredbånd og mobildækning.

Når det gælder kernevelfærden, som også optager blå bloks største parti, Dansk Folkeparti, vil Venstre især sætte fokus på sygehusene:

- Vi vil gerne måles på, at vi er i stand til at skabe stærkere velfærdssamfund, hvor vi er bedre til at tage os af de svage og syge og give vores børn uddannelse. Øverst på den dagsorden står et bedre sundhedsvæsen med kortere ventetider, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger på, at der fortsat er steder, hvor "det halter" i sundhedsvæsnet. Det gælder blandt andet ventetider og patienter, som oplever, at deres behandlingsforløb ikke hænger ordentlig sammen.

I forhold til at gøre det mere attraktivt at arbejde vil V-regeringen i efteråret tage hul på partiets jobreform. Første skridt er i efteråret at indføre det meget omtalte moderne kontanthjælpsloft, som i foråret skal være med til at finansiere skattelettelser i bunden.

- Vi vil gerne måles på, at der ved næste valg er færre danskere på passiv forsørgelse, siger Lars Løkke Rasmussen, som også fremhæver, at regeringen er på vej til at indføre en lavere integrationsydelse, der vil øge tilskyndelsen til at arbejde.

/ritzau/