Her er måden, du snyder forkølelsen på: Hint; det gøres i sengen

Snot, slim, hoste, rindende øjne og ondt i knolden. Forkølelsessæsonen er lige om hjørnet, men der er en meget komformtabel måde, du mindsker risikoen for at blive forkølet på: Søvn. Det skriver Today

Et studie af 164 raske mennesker med en gennemsnitsalder på 30 år viser således, at mennesker, der sover fem timer eller mindre hver nat, har 4,5 gange så stor risiko for at blive forkølede, sammenlignet med de mennesker der sover syv timer eller mere.

De testpersoner, der sov i seks timer, var stadig i risikozonen og havde 4,2 gange større risiko for at blive syge, sammenlignet med dem, der sov syv timer eller mere.

- Det er nærmest alarmerende, så voldsomme effekterne ved søvn er, siger den ledende forsker af studiet, Aric Prather, der er adjunkeret professor ved afdelingen for psykiatri under Universitet i Californien.

Læs også: 5 krydderier der kan sænke dit blodtryk

Studiet er meget præcist, vurderer en uafhængig ekspert, fordi testpersonerne fik målt deres søvnkvalitet i en uge inden studiet og derefter under studiet, hvor de blev indlogeret på et hotel.

Her dryppede forskerne bogstavelig talt 'sygdom' i testpersonerne ved hjælp af næsedråber, inden 'ofrene' blev lagt i seng og deres søvnkvalitet fulgt og målt. Alle blev dermed udsat for samme sygdom.

Resultater viste opsummeret, at de, der sover dårligt, oftere bliver syge. Søvn er dermed den vigtigste faktor i at bekæmpe forkølelser, selv når man ser på variabler som alder, indkomst og stress.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip