Her er manden, hele Sverige jager lige nu

Sverige oplever i disse timer en menneskejagt på en mand ved navn Mutar Muthanna Majid, der mistænkes for at have planlagt et terrorangreb i Europa. 

Af samme årsag har Sverige besluttet at hævde deres trusselsniveau til 4, der er det næsthøjeste. 

Mutar Muthanna Majid er fra Islamisk Stat, og det formodes, at han er rejst til Sverige for at sætte et angreb ind, og han vurderes til at være så farlig, at politiet skal kontakte en specialenhed, hvis de finder ham. 

Tirsdag aften kl. 21.15 besluttede statsadvokaten Agnetha Hilding Qvarnström at fængsle manden, hvilket dog skete in absentia, da han endnu ikke var pågrebet. 

-Sikkerhedstjenesten har modtaget specifikke efterretninger, der gør, at vi netop nu indledt en efterforskning af en sag om forberedelse af terror, siger Anders Thornberg, der er chef for Säpo, ifølge Expressen.

Der er sendt en efterlysning ud på Mutar Muthanna Majid i hele Sverige, og han formodes at være ankommet via Tyskland fra Irak og Syrien. 

- Säpo er bekendt med, at Muthanna Majid er fra Islamisk Stat, at han har rejst fra Irak og Syrien til Tyskland og videre til Sverige. Han er eftersigende i gang med at planlægge et terrorangreb i Europa, står der i efterlysningen, der er sendt ud til alle politikredse, ifølge Expressen. 

Ifølge SVT er den mistænkte terrorist i 25-års alderen, mens Expressen oplyser, at der er blevet ændret i billedet af ham, så han ikke selv kan finde ud af, hvornår det er taget. 

Ifølge Ekstra Bladet er Mutar Muthanna Majid også eftersøgt i Danmark.

- Rigspolitiet kan bekræfte at dansk politi har modtaget billede og oplysninger om den eftersøgte mand af de svenske myndigheder. Der er ingen konkret viden om hans opholdssted. Derfor har de svenske kollegaer bedt om at vi holde øje, fortæller vicepolitiinspektør i NEC, Lisbeth Jessen, til Ekstra Bladet.

EC-chef Lisbeth Jessen opfordrer befolkningen til at henvende sig til politiet, hvis man ser den eftersøgte mand.

Dagens Gossip