Her er metoden til at holde dræbersnegle ude af din have

Skrevet af Sol Stoffregen

08/05/2016

Dagens topnyheder

Synet af utallige dræbersnegle, der bevæger sig rundt i bede og på græsset, kan få de fleste haveejere til at stivne. Men det slimede skadedyr, der elsker at æde løs af nyte- og prydsplanter, kan være fortid i din have, hvis du smører ærmerne op allerede nu.

Det skriver Isabellas, hvis chefredaktør, Charlotte Riparbellis, der har et effektivt trick mod dræbersnegle og agersnegle (de er små og grålige).

Læs også: Internettet måber over denne smarte måde at skære en ananas ud på

- Den bedste måde at forebygge snegleangreb på er ved omhyggeligt at kigge småplanterne efter for små snegle og snegleæg om foråret, når du køber planter på planteskolen eller har fået planter foræret fra andre haver,  forklarer hun.

Hvis man vil være på den helt sikre side, kan det blive nødvendigt at vaske planterne og rødderne for at tjekke for skadedyr og æg. Dræbersnegle er særdeles produktive, når det kommer til at formere sig - de lægger 400 æg på en sommer. Og desværre for haveejere er der ingen dyr, der ynder at sætte tænderne i dræbersnegle. 

Ovenstående metode kan eventuelt kombineres med et sneglehegn, der skal smøres ind i brun sæbe. Hegnet skulle gerne forhindre sneglene i at komme ind i haven.

Læs ogsåFå ekspertens bedste råd: Sådan taber du 11 kilo på et år

Men er skaden først sket, og vrimler det med dræbersnegle i din have, så kan Ferramol være løsningen. Produktet, der består af jernfosfat og hvedemel, skal drysses i bedene, for at beskytte planterne mod angreb.

Ellers er der også den gammeldagsmetode med at lokalisere sneglene og hakke dem ihjel eller koge dem ihjel,