Her er Nationalpartiets nødplan, hvis der snart bliver udskrevet valg

Skrevet af admin

18/05/2015

Dagens topnyheder

Hvis der udskrives folketingsvalg, inden Nationalpartiet får de påkrævede 20.260 godkendte vælgererklæringer, er partiets kandidater indstillet på at stille op som løsgængere.

Det oplyser Nationalpartiet mandag i en pressemeddelelse, hvor det desuden oplyses, at partiet holder pressemøde mandag eftermiddag på Scandic Hotel i København for at uddybe "Plan B".

Ifølge partiet selv har det modtaget 30.134 vælgererklæringer, hvoraf 12.323 er godkendt.

- Det betyder, at Nationalpartiet har små 18.000 vælgererklæringer ude et sted mellem kommunerne og borgerne.

- Skulle det ske, at der bliver udskrevet valg, inden vælgererklæringerne kommer retur, vil Nationalpartiets kandidater stille op som løsgængere, skriver partiet i pressemeddelelsen.

Det er partiets formand, Kashif Ahmad, der på mandagens pressemøde vil redegøre for nødplanen.

Blandt Nationalpartiets kandidater er digteren Yahya Hassan. Han overraskede i april i år ved at stille op for partiet, der blev stiftet i november sidste år.

Da den unge digter præsenterede sit kandidatur i april, foregik det på et velbesøgt pressemøde på Hotel Stay i København.

- Jeg gider ingen kvasi-konfrontationer. Hvis vi taler politik, så taler vi politik - og så har jeg i den grad noget at skulle have sagt, sagde Yahya Hassan som noget af det første i sin timelange præsentation, der blev transmitteret direkte på tv.

Yahya Hassan, der tirsdag fylder 20 år, er kendt for sine markante holdninger.

- Vi kan ikke løse flygtningeproblemet med en valgplakat. Vi skal ikke have en strammere flygtningepolitik. Vi skal stramme op på flygtningepolitikken. Vi kan ikke løse den humanitære krise ved at skære i kontanthjælpen, sagde han på pressemødet i april.

Det kommende folketingsvalg skal senest afholdes 14. september.

/ritzau/