Her er politiets nye våben mod hashhandel

Politiet rasler med sablen over for bandernes åbenlyse hashhandel i København.

Ordensmagten er klar til øget brug af det såkaldte zoneforbud, hvor hashhandlere og bandemedlemmer kan forvises fra et område, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Åbenlys hashhandel skaber utryghed. Det er et særligt storbyproblem, som skal bekæmpes på mange fronter, siger politidirektør Thorkild Fogde.

- Både når der opstår hashklubber rundt omkring i byen, men også når hætteklædte bandemedlemmer sætter sig på et område i byen med hashhandel og aggressiv opførsel overfor beboere og forbipasserende, lyder det i pressemeddelelsen.

Københavns Politi er meget opmærksom på, at politiets indsats mod hashhandel i blandt andet Pusher Street på Christiania og Jægersborggade kan få problemet til at poppe op andre steder i byen og skabe utryghed for borgerne.

Med et zoneforbud kan de kriminelle ikke opholde sig på de kendte salgssteder uden at risikere syv dages fængsel hver gang, de bliver pågrebet af politiet inden for zonen.

Domstolene har tidligere slået fast, at det ikke nødvendigvis er utryghedsskabende i sig selv, at der sælges hash i et område, oplyser politiinspektør Jørgen Skov, som leder den centrale efterforskningsenhed, hvor indsatsen mod bandernes kriminalitet koordineres.

- Men hvis vi kan bevise, at sælgerne eller deres vagter udviser en utryghedsskabende adfærd, og at betingelserne for et zoneforbud i øvrigt er opfyldt, så vil vi ikke tøve med at give de kriminelle et zoneforbud, siger politiinspektør Jørgen Skov.

Jørgen Skov vil ikke komme nærmere ind på, præcist hvornår og hvor en mere udbredt udstedelse af zoneforbud vil blive effektueret.

- Men det er snart. Vi har forberedt os på det her i nogen tid, og de mest udsatte områder på Nørrebro er nok ikke et dårligt gæt, siger Jørgen Skov.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip