Her er regeringens dagpengeudspil

Udspillet er ifølge regeringen nødvendigt, da indfasningen af den seneste dagpengereform har »skabt et reelt problem«, som skyldes »en meget hård indfasning af dagpengereformen, fortsat svage konjunkturer og en beskæftigelsesindsats, der ikke fungerer godt nok«.

Helt centralt i det nye dagpengeudspil er:

- Den særlige uddannelsesordning forlænges.

- Forlængelsen betyder, at personer, som har opbrugt dagpengeretten i 2013, får ret til uddannelsesydelse frem til 31. december 2013.

- Der indføres en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse pr. 1. januar 2014.

- Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse udgør 60 procent af det midlertidige dagpengeniveau for ikke-forsørgere og 80 procent for forsørgere. Arbejdsmarkedsydelsen er ikke afhængig af familie- eller formueindkomst.

- Den midlertidige arbejdsmarkedsydelse gives til personer, som har opbrugt dagpengeretten og/eller den særlige uddannelsesordning.

- Personer, der opbruger dagpengeretten i første halvår 2014 har ret til arbejdsmarkedsydelsen i op til ét år og tre måneder.

- Den samlede periode, man kan modtage dagpenge, særlig uddannelsesydelse og den nye arbejdsmarkedsydelse, kan ikke overstige fire år.

- Varigheden af arbejdsmarkedsydelsen, der opbruger dagpengeretten frem mod andet halvår 2016 aftrappes gradvist.

- Den toårige dagpengeperiode er fuldt indfaset for personer, hvis dagpengeperiode udløber i 2017 eller senere.

Ifølge regeringen opbrugte omkring 12.500 personer deres dagpengeret i de første tre måneder af 2013. Det ventes desuden, at i alt cirka 27.000 til 32.000 vil opbruge dagpengeretten i 2013.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip