Her er regeringens kontanthjælpsreform

Mandag præsenterer regeringen sin kontanthjælpsreform, men flere af elementerne i udspillet er allerede kendt på forhånd. Her er de:

* For at få folk i arbejde eller uddannelse vil regeringen reducere ydelserne markant til de 25-29-årige. Unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år, som er i stand til at tage en uddannelse, vil fremover få en uddannelsesydelse, der svarer til SU, skriver Politiken. Gruppen af 25-29-årige bliver hårdest ramt på pengepungen og mister 4800 kroner før skat i forhold til deres nuværende ydelse.

* Kontanthjælpsreformen skal ifølge Politikens oplysninger give omkring én milliard kroner i provenu. Penge, der skal bruges på den kommende konkurrenceevnepakke.

* En stor del af kontanthjælpsreformen - i alt 360 millioner kroner om året - finansieres ifølge DR Nyheder ved at fjerne kontanthjælpen helt eller beskære den voldsomt hos de såkaldt 'samlevende i papirløse parforhold'. Det betyder, at ugifte, samboende kærester bliver sidestillet med gifte par. Forslaget ventes at ramme 8000 danskere på kontanthjælp.

* Svage kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3 skal have én sagsbehandler frem for en hel række kontakter, når de møder op hos kommunerne. Det skal styrke samarbejdet om kontanthjælpsmodtagerne mellem for eksempel jobcenter, læger og psykiatere. Med reformen skal de to matchgrupper fremover slås sammen.

* Unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år skal lære at læse, skrive og regne, og hvis de pjækker, bliver de trukket i kontanthjælpen, skriver Avisen.dk. Forslaget kommer, efter at en rapport har vist, at mindre end 10 procent af de 108.000 bogligt svage kontanthjælpsmodtagere får tilbud om undervisning. Forslaget skal finansieres af den udskældte aktivering.

* Regeringen vil halvere perioden med løntilskud i offentlige virksomheder fra 12 måneder til seks måneder. Det giver en besparelse på 65 millioner kroner om året, som i stedet skal sikre en mere aktiv indsats over for kontanthjælpsmodtagerne med særligt fokus på uddannelse.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip