Her er Riis' stjerne stadig i fare for dopingkarantæne

Bjarne Riis' nykårede Amstel Gold Race-vinder, Roman Kreuziger, erkendte i denne uge overfor sporten.dk, at han har arbejdet sammen med den dømte dopinglæge, Michele Ferrari.

Et sådant samarbejde giver karantæne i Italien, men i første omgang ser det ud til, at Roman Kreuziger slipper for karantæne, da hans tjekkiske cykleforbund er orienteret om samarbejdet, og ikke ønsker at gøre noget ved det.

Faren er dog ikke drevet over for Roman Kreuziger, som arbejdede med Michele Ferrari i 2006 og 2007. Dengang kørte Kreuziger for det italienske hold, Liquigas. Grunden til at samarbejdet er kommet frem er, at ryttere fra Kreuzigers Liguigas-hold er begyndte at kvidre om, hvad der egentlig foregik, når der ikke lige blev kørt cykelløb.

Et af vidnerne er den nu pensionerede rytter Leonardo Bertagnolli, som kørte for Liquigas i 2007 og 2008. Han har overfor det amerikanske dopingagentur USADA fortalt, hvem der besøgte Michele Ferrari, og det viste sig at være mange af holdets ryttere, heriblandt Roman Kreuziger.

USADA-rapporten er som bekendt afluttet, men inden længe kommer resultatet af en stor italiensk dopingefterforskning. Padova-sagen. En dopingefterforskningen, der har Michele Ferrari som et af hovedpunkterne. Faktisk har USADA hentet informationer og afhøringer hos efterforskerne i Padova-sagen til deres efterforskning, som havde US Postal og Lance Armstrong, som sit hovedmål. Padova-sagen er gået ind i forholdene på Liquigas, hvor Roman Kreuziger havde Ferrari som læge.

Resultatet af Padova-sagen ventes at være lige på trapperne, og det kan altså ende med at tage Roman Kreuziger og andre ryttere ned. Sporten.dk har været i kontakt med CONI, men dopingagenturet vil vente med at kommentere på Kreuzigers erkendte samarbejde med Michele Ferrari.

- Ingen kommentar og ingen information før konklusionen på Padova-undersøgelsen, skriver CONI i en mail.

Roman Kreuziger er blot et af navnene, som er blevet nævnt i forbindelse med doktor Ferrari. Blandt navnene er også Jakob Fuglsangs holdkammerat på Astana Enrico Gasparotto, Franco Pellizotti, Francesco Chicchi og Yaroslav Popovich.

CONI er det eneste forbund, som har nedlagt et forbud med at arbejde sammen med Michele Ferrari, som er dømt for doping. Forbundet har tidligere udstedt tre måneders karantæner til Michele Scarponi og Franco Pellizotti for at have opsøgt Ferrari, selvom det ikke på det tidspunkt kunne bevises, at de havde dopet sig.

Roman Kreuziger fortæller, at han udelukkende modtog træningsvejledning og fik foretaget medicinske tests hos Michele Ferrari. Han har ifølge eget udsagn aldrig taget doping.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip