Her er superbærret du ikke kan få nok af

Tóra Effersøe Mortensen, Mad & Bolig/NewsDesk Aller Media

Acai er et lille, sortviolet bær, der smager som en blanding af blåbær og chokolade. Amazonindianerne har kendt til det lille superbærs egenskaber i generationer, mens vi i vesten først nu er ved at stifte bekendtskab med bærrets kvaliteter.

Acai er en lille vitaminbombe, proppet med næringsstoffer, ekstraordinært mange antioxidanter, faktisk fem gange så mange som blåbær og en lang række mineraler, kostfibre samt omega-6- og omega-9-fedtsyrer.

Få en opskrift på lækker panna cotta med et tvist af acai lavet af stjernekokken Anders Aagaard på madogbolig.dk

- Jeg elsker tanken om, at det er plukket midt inde i junglen på de mest ufremkommelige steder. Det vidner om et palmetræ, som kan klare lidt af hvert, og som vokser sig stærkt og fuldt af power. Det lille bær har så mange antioxidanter, fibre og gode fedtstoffer, at det på alle måder er anbefalelsesværdigt at bruge i kosten. Acaibærret er også helt fantastisk at blande med vores egne bær, som vokser på vores side af kloden, som fx hindbær og blåbær, der komplementerer acai på fineste vis, siger ernæringsekspert Louise Bruun.

Mad & Bolig giver dig lækre opskrifter på juicer, der giver energi!

Brug acai i smoothie
Rygterne om acai-bærrets egenskaber er nået til Danmark, og du kan også få produkterne herhjemme i form af frysetørret acaibær, som kan bruges i f.eks smoothies.

Dagens Gossip