Her er synderen: Psy inspireret af Queen til Gangnam Style

Har du nogensinde overvejet, hvem vi egentlig kan give skylden for Psy og hans allestedsværende Gangnam Style, som både har fået sydfynske borgmestre og svenske politifolk til at danse rundt på hidtil usete måder.

Det viser sig såmænd at at være det legendariske rockband Queen og især frontfiguren Freddie Mercury, som er synderen. Hjemme i Sydkorea sled den unge Psy nemlig sin VHS-maskine op, fordi han utallige gange så Queen-koncerten "Live at Wembley Stadium" fra 1986 på video.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

- Hvis det ikke var for Queen på Wembley, så ville jeg ikke være popstjerne i dag. Da jeg voksede op, så jeg, hvordan Freddie Mercury holdt alle de fans i sin hule hånd. Han var den bedste, afslører Psy ifølge The Sun.

Popfænomenet takker også Robbie Williams for sin megasucces.

- Robbie var en af de første til at tweete om Gangman Style, så jeg føler, jeg skylder ham en del, lyder det ydmygt fra Psy.

Vi andre kan så sende nogle knap så venlige tanker til Mercury og Williams, næste gang nogen insisterer på, at byturen selvfølgelig også inkluderer en omgang "woop woop woop woop woop" og de berømte dansetrin. 

Se Queen og Freddie Mercury fremføre Bohemian Rahpsody på Wembley i videoen herunder

Dagens Gossip