Her er Thor Mögers politiske liv

Villy Søvndals forlængede arm i SF, Thor Möger Pedersen, er blevet fyret som skatteminister efter partiet har skiftet formand til Annette Vilhelmsen.

Det meddeler Möger mandag eftermiddag selv på sin Facebook-profil.

Selvom han ikke blev valgt ind i Folketinget som politiker ved valget i 2011, fik han alligevel en ministerpost på Villy Søvndals regeringshold med sine dengang kun 26 år på bagen.

Dermed blev han danmarkshistoriens yngste minister nogensinde og blev tilmed overraskende også medlem af regeringens magtfulde koordinationsudvalg.

Trods sin unge alder havde Thor Möger Pedersen allerede en central rolle i SF, inden han fik ministerposten.

Som kampagnekoordinator var han strategen bag SF's kanonvalg i 2007, hvor partiet mere end fordoblede sit mandattal.

Inden da var han aktiv i SF Ungdom. Først som sekretariatsleder (2005-2006) og dernæst som landsledelses- og forretningsudvalgsmedlem (2006-2007).

På SF's landsmøde i 2010 blev Thor Möger Pedersen valgt ind i landsledelsen. Landsledelsen tildelte ham efterfølgende posten som næstformand i partiet. En post, han måtte opgive, da han blev minister sidste år.

Udnævnelsen til minister mødte kritik fra nogle af SF's medlemmer, som ikke mente, at Thor Möger Pedersen - af kritikere også kaldet Møgungen - havde kompetencerne eller det vælgermæssige mandat til at være minister.

Thor Möger Pedersen har om nogen været manden bag SF's nære alliance med Socialdemokratiet og udgør sammen med blandt andre sundhedsminister Astrid Krag og politisk ordfører Jesper Petersen den såkaldte børnebande i partiet.

De kender hinanden fra SFU-årene og har stået for den midtersøgende kurs, som baglandet i weekenden tildelte en ordentlig øretæve ved at gøre Annette Vilhelmsen til formand på bekostning af Astrid Krag.

Privat lever Thor Möger Pedersen sammen med sin kæreste Nanna Westerby, der også tidligere har siddet i Folketinget for SF. Sammen har de datteren Bjørk.

Thor Möger Pedersens lillesøster, Gry Möger Poulsen, er i øvrigt landsformand for SF Ungdom.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip