Her er tricket til, hvordan du undgår at græde, når du skærer løg

Vi kender det alle. Der skal hakkes løg til aftensmaden, men før man overhoveder er kommet i gang, så vælter tårerne frem.

Det skyldes, at der frigives enzymer i løget, når det skæres. Disse enzymer reagerer med løgets svovlholdige aminosyrer, hvilket danner en kemiske substans, der fremkalder tårerne i øjet.

Det er helt naturligt, men også virkelig irriterende, når man hverken har tid eller lyst til at stortude midt i madlavningen.

Tidligere har vi hørt om husmor-tricks så som at åbne vinduet eller lade vandet løbe, mens løget skæres. Andre ifører sig briller, mens nogen er så heldige, at deres kontaktlinser udgør en slags beskyttelse.

Men fat mod. Der er nemlig et simpelt og effektivt trick, der hjælper dig mod tårer, røde øjne og løbende næse. Det er nemlig muligt at skærer den del fra løget, der fremkalder tårerne.

I videoen herunder kan du se hvordan.

Dagens Gossip