Her er udviklingen gået stærkest på boligmarkedet de seneste fem år

Den selvstyrende bydel Frederiksberg har altid været noget særligt. Som sin egen lille Vatikanstat ligger den midt i hovedstaden, og ve dén, der uvidende kommer til at kalde Frederiksberg for København. På Frederiksberg er man andet end bare københavner.

Få alt om bolig i dit nyhedsfeed på Facebook - Klik her

Der er ikke for alvor nogen discountområder med billige boliger på Frederiksberg. Her har man den store pengepung frem, når boligen skal betales. Og ser man over de seneste fem år, er Frederiksberg kun blevet dyrere og dyrere.

På denne femårsperiode er huspriserne steget med 74 procent, og Frederiksberg er dermed den kommune, hvor der har været mest skred i boligpriserne.

I januar 2009 kostede en Frederiksbergvilla 24.000 kroner pr. kvadratmeter, mens den i januar 2014 var oppe i 42.000 kroner pr. kvadratmeter.

- Det er virkelig en stor ændring, men det hører med til historien, at huspriserne for Frederiksberg Kommune baserer sig på ret få hushandler. I januar 2009 lå priserne desuden generelt lavt i Frederiksberg Kommune, og huspriserne svingede meget hele vejen igennem 2009. I november 2009 lå kvadratmeterpriserne under 22.000 kroner, mens de i marts var oppe over 41.000 krone. Så selvom Frederiksberg har haft en pæn prissting, syner den måske større, end den reelt er, siger Birgit Daetz, der kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Prishop i Nordjylland

Også i den nordjyske Rebild Kommune er huspriserne steget betragteligt over de seneste fem år; her med 64 procent. Huspriserne i Rebild lå dog usædvanligt højt i januar 2014, hvilket påvirker resultatet.

Top 10: Danmarks billigste veje

Til gengæld var salgstiden lav og lå hele 11 dage under landsgennemsnittet på 223 dage,  hvilket peger på, at medvinden generelt blæste i boligsælgernes retning. Der er ingen tvivl om, at januar var en god måned for boligmarkedet i Rebild.

Mariagerfjord noterer sig for en stigning på 35 procent, og også Jammerbugt ligger med i toppen med en stigning på 34 procent. Derfra overtager Storkøbenhavn stort set listen, men Billund får sneget sig med huspriser, der er steget 24 procent. Uden for top 10’en ligger de jyske kommuner Esbjerg, Horsens, Kolding, Ringkøbing-Skjern og Syddjurs også lunt i svinget med stigninger på over 10 procent.

Læs også: Når sidste butik lukker - dykker huspriserne

I den anden ende af skalaen ligger vestsjællandske Kalundborg og Tønder i Sønderjylland. Her huspriserne faldet med over 60 procent. Odsherred, der er nabokommune til Kalundborg, har også haft svært ved at holde niveauet, og står for et næsten lige så stort prisfald, og ellers er det Syddanmark, der står for skud.

Top 10: Kommuner med størst prisstigning på villaer over de seneste 5 år

1. Frederiksberg (74 %)
2. Rebild (64 %)
3. Mariagerfjord (35 %)
4. Jammerbugt (34 %)
5. Gentofte (31 %)
6. Tårnby (29 %)
7. København (28 %)
8. Lyngby-Taarbæk (27 %)
9. Furesø (25 %)
10. Billund (24 %)

Af boligsiden.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip