Her er ulempen ved diæter med kød

Kød er for de fleste en stor kilde til protein og flere af tidens populære kure opfordrer til, at vi mennesker indtager godt med kød-protein. Og det smager jo godt, men det kan også have sine ulemper at spise for meget kød, skriver Women´s Health Magazine.

Få opskriften på en nærende og proteinrig salat på familiejournal.dk
 

Du kan skade kroppen


Du skal være varsom, hvis du er en af dem, der er glad for kød. Nye studier fra Grenada Universitet i Spanien viser nemlig, at en diæt med meget indtag af kød-protein er med til at forhøje din risiko for at udvikle nyre-sygdomme og nyresten.

Studierne viste blandt andet, at på en proteinrig kost vil du tabe nogle kilo, men du vil også udvikle et tab af kemikalier som kan føre til visse mangler i kroppen, der blandt andet kan medføre udvikling af nyresten.Et kendt problem


Tidligere studier har allerede påvist, at en diæt på meget protein er skidt for nyrerne og denne undersøgelse fra Spanien understøtter dette.

Når det så er sagt, så er det især protein fra dyr, der skaber problematikken og Women´s Health Magazine skriver, at plantebaseret proteiner ikke giver samme effekt.

Er du træt af almindelige nødder, så prøv disse alternative nødder på familiejournal.dk
 

Men er du en af dem, der spiser meget kød, så skal du ikke gå i panik med det samme, for et supplement af kost med meget kalium afhjælper nyresygdomme. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for, at du opvejer dit indtag af kød med et godt indtage af blandt andet grøntsager, frugt og nødder fordi de især indeholder meget kalium. Af Mette Skøtt, familiejournal.dk,NewsDesk  Aller Media

 

Dagens Gossip