Her er Wilbeks plan mod Island

Danmark er allerede i semifinalen, og Island kan maksimalt nå en femteplads ved EM. Der er med andre ord mest af alt æren på spil for de to nationer onsdag aften i Boxen i Herning.

En god times tid før kampen løftede assistenttræner Klavs Bruun Jørgensen sløret for, hvordan danskerne indleder den på papiret betydningsløse kamp mod øboerne, og assistenten havde været nødt til at skrive opstillingen ned for at kunne huske den.

Og den gav mildt sagt heller ikke sådan helt sig selv.

Henrik Møllgaard åbner på venstre fløj, mens Anders Eggert spares fra start. Det normale andetvalg på posten - Casper U. Mortensen - blev tidligere onsdag skiftet ud af truppen til fordel for stregen Jesper Nøddesbo.

- Møllgaard skal have nogle minutter på fløjen, hvis Eggert skal have nogle pauser undervejs, som Klavs Bruun Jørgensen forklarede.

Og at taktik, tanker og alt muligt andet er rettet frem mod fredagens semifinale synes tydeligt.

Danmarks førstevalg i målet - Niklas Landin - åbner som ventet kampen på bænken, mens Jannick Green skal forsøge at pille modet ud af de islandske skytter.

Hans Lindberg åbner på højre fløj, mens Michael V. Knudsen er streg fra start.

Superstjernen Mikkel Hansen spares også fra start, Bo Spellerberg åbner på venstre back, mens Mads Mensah Larsen begynder som dansk playmaker.

Kasper Søndergaard er højre back i angrebet - og skifter med Klaus Thomsen, som kommer ind i forsvaret.

- Vi vil give tilskuerne en ordentlig oplevelse, men vi sparer også nogle spillere, siger Klavs Bruun Jørgensen, der dog afviser, at det på forhånd er besluttet, at der er spillere, som slet ikke skal i kamp mod Island.

Kampen fløjtes i gang klokken 20.30.

Mere spænding er der i Aarhus, hvor Polen og Kroatien spiller om billetten til semifinalen mod Danmark. Der kamp begynder et kvarter før danskernes kamp i Herning.

/ritzau/

Dagens Gossip