Her kan du høre politikerne tale 1. maj

I hele landet vil der være mulighed for at høre taler fra socialdemokrater, SFere og politikere fra Enhedslisten, og ifølge DMI er vejret med både talere og tilhørere, da der ikke er udsigt til regn, og der samtidig kommer sol over det mest af landet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) deltager i syv arrangementer på kampdagen.

Hun begynder i sin egen kreds på Østerbro i Østerbrohuset allerede klokken 6.30, og derefter går turen til Fyn og Jylland, blandt andet ved Tangkrogen i Aarhus klokken 14.10 og Kildeparken i Aalborg klokken 16.10, som er det sidste stop på turen.

På Fyn holder statsministeren først tale i Seniorhuset i Odense lidt før klokken 10, og stoppet herefter er i Middelfart på Lillebæltsværftet, hvor tilhørere skal stå klar 11.20.

Enhedslistens største profil, politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), »nøjes« med to 1. maj-taler. De bliver begge holdt på »hjemmebanen« i Fælledparken, den første klokken 13 og den næste klokken 14.40.

Samtidigt er en række af partiets andre profiler ude at tale i deres kredse. Således deltager partiets »kronprinsesse« og retsordfører, Pernille Skipper (Ø), i tre arrangementer på Fyn, mens sundhedsordfører Stine Brix (Ø) taler to gange i Nordjylland.

Ligesom Johanne Schmidt-Nielsen skal også SFs formand, Annette Vilhelmsen, tale i Fælledparken. SF-formanden slutter sin 1. maj-tour af i Fælledparken. Inden da har Vilhelmsen talt ved arrangementer i blandt andet Rødovre, Herlev og Hvidovre.

En lang række ministre fra både Socialdemokraterne og SF skal også efter planen holde taler onsdag.

Finansminister Bjarne Corydon (S) begynder for eksempel dagen klokken syv i Faaborg, inden han slutter af på Fanø omkring klokken 16 med dagens sidste tale.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) begynder ligeledes sin dag klokken syv. Hun begynder i Ballerup, mens dagens sidste af i alt syv taler bliver holdt i Slagelse klokken 15.45.

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) skal efter planen holde tre taler. Den første bliver i Fredericia klokken 12.30, og så bliver dagen sluttet af i Kolding ved 15-tiden.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut bliver onsdag en solrig, men dog lidt kølig dag. I de nuværende prognoser er der desuden ikke udsigt til det mindste regn.

»Temperaturerne er ikke noget at prale af. Det er godt 1. maj-vejr, man skal bare have en ekstra ulden trøje med, hvis man sidder i skygget,« siger Gorm Larsen, vagthavende ved DMI. Han oplyser, at der kommer svag vind, mens der til gengæld er udsigt til sol over hele landet og ingen regn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip