Her må du aldrig hænge dit tøj til tørre

Hver tredje dansker tørrer tøj indendørs, viser en undersøgelse. Men bor man i lejlighed, og er man ikke så heldig at have en tørretumbler, så er det ikke ligegyldigt, hvilket rum man slår tøjstativet op i. Det skriver idenyt.dk.

Når det nyvaskede joggingbukser og pudebetræk hænger til tørre, leder det flere liter fugt ud i rummet, og derfor er der kun få steder i hjemmet, som er egnet til opgaven. 

Den bedste løsning er altid at hænge de våde klæder udenfor - på en altan, i haven eller på terassen - også om vinteren. Men hvis det af praktiske årsager ikke kan lade sig gøre, er den næstbedste mulighed badeværelset.

Soveværelse og stue er absolut uegnede som tørrerum.

Fugten fra vasketøjet er svær at transportere væk, fordi der ikke er udsugning i disse lokaler, og derfor ender fugten i møbler og tekstiler i stedet, og det kan i sidste ende udgøre en sundhedsrisiko.

Fugten kan nemlig føre til, at der udvikles svampespore i møblerne, som er kendt for at give lungeinfektioner, og for folk med allergi og astma er det et rigtig skidt miljø at opholde sig i. Fugten giver desuden husstøvmider perfekte levevilkår i sofa, puder, seng og tæpper, og når vi indånder deres ekskrementer, kan det føre til allergiske udbrud og luftvejsgener, skriver BBC.

I badeværelset er der krav om ventilation, og materialerne derude kan desuden tåle en langt større fugtbelastning. Derfor: Hæng altid tøjet til tørre på badeværelset eller udendørs.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip