Her sker det: Putin fortæller russerne, hvornår der bliver fred i Ukraine

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

14/12/2023
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Putin fortæller russerne, hvornår der bliver fred i Ukraine.

Dagens topnyheder

Den russiske præsident Vladimir Putin er i skrivende stund i gang med at adressere den russiske befolkning i en længe planlagt pressekonference, der begyndte kl. 12:00 lokal tid i Moskva. Begivenheden, som Dagens.dk følger via et TV-link, kombinerer en tale til nationen og en live spørge- og svartime med den russiske præsident.

Og det går ikke stille for sig. 

Tidligt i sin tale lagde Putin ikke skjul på, at Ruslands eksistens uden suverænitet er umulig:

"Ruslands eksistens uden suverænitet er umulig". 

Og det sætter to streger under vigtigheden af national suverænitet i hans administrations politik.

Desuden berørte Putin 'Den Særlige Militære Operation' i Ukraine og kom med en bemærkelsesværdig indrømmelse. Han udtrykte overraskelse over mængden af våben, Ukraine havde modtaget, og udtalte, at dette ikke var en del af den oprindelige plan.

Putin nævnte også betydelige militære udviklinger og afslørede, at 486.000 nye soldater var blevet rekrutteret til den russiske hær. Følgelig synes det usandsynligt, at der vil ske en anden mobilisering.

Hvornår Kommer Freden til Ukraine?

En russisk journalist stillede et kritisk spørgsmål til Putin under konferencen, og spurgte hvornår kommer der fred i Ukraine - og Putins svar var klart og direkte: 

"Fred i Ukraine vil komme, efter Rusland har opfyldt målene for den særlige operation", erklærede Putin under 'Direkte Linje'. Han beskrev målene som 'denazificering, demilitarisering og sikring af en neutral status' for Ukraine.

Putins udtalelse indikerer tydeligt, at hans holdning til krigen i Ukraine forbliver uændret, og der er ingen umiddelbare tegn på, at konflikten vil ende i den nærmeste fremtid. Denne position understreger de fortsatte udfordringer med at løse krisen og opnå fred i regionen.