Her sparer vi ikke: Vi vil bo på dyre hoteller i sommerferien

Det kan godt være, vi lever i en tid, hvor der må spares. Men når vi rejser, går vi ikke på kompromis, og vi vil gerne betale for det.

Mere end hver anden, der har booket en sommerrejse, har således valgt et hotel med fire stjerner eller mere, viser tal fra Apollo Rejser.

Finanskriseårene satte sine spor på danskernes valg af antal hotelstjerner, da sommerferiehotellet på det tidspunkt skulle vælges. Hoteller med tre stjerner i høj kurs i den periode, hvor privatøkonomien var præget af udfordringer.

Men nu tør danskerne igen dykke lidt dybere i pengepungen – i hvert fald hvis man ser på, hvilken kategori af hotel, der er i vælten for sommerrejserne, som i stort tal bookes i disse uger.

Over halvdelen af alle sommerbookinger hos Apollo Rejser har valgt de lidt dyrere firestjernede hoteller, og tages de fem- og seksstjernede hoteller med, ligger tallet på 65 procent af alle sommerrejser.

For et år siden valgte 40 procent af alle sommerbookinger fire eller flere stjerner.

- De hårde finanskriseår viste en fremgang for hoteller med tre stjerner og samtidig et fald for hoteller med fire eller flere stjerner. Danskerne ville ud at rejse, men var mere tilbageholdende, hvad gjaldt luksus og dyre, individuelle valg. Udsigten til fortsat lave renter og skattelettelser i 2013, som økonomerne peger på, kunne være det, der gør, at danskerne igen vejrer morgenluft i økonomien og derfor også øger på valg af hotelkategori, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

De gæster, der hovedsageligt booker de dyrere rejser kommer fra de større byer i Danmark som Århus, Silkeborg og Aalborg og Storkøbenhavn. Og fra Nordsjælland som eksempelvis Hillerød, Fredensborg og Frederikssund.

Hvad gælder rejsemål, er det i især Alanya i Tyrkiet, Kreta, Mallorca og Fuerteventura i Spanien, hvor danskerne vælger fire stjerner eller mere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip