Her spidser det til i VM-kvalifikationen

Det har længe stået klart, at det asiatiske fodboldforbund skal repræsenteres af Sydkorea, Australien, Iran og Japan.

Jordan og Usbekistan mødes i to playoff-kampe om retten til endnu en omgang playoff-neglebideri – denne gang mod den sydamerikanske kvalifikations nummer fem.

Afrika

Her har 52 nationer været undervejs, men koges nu ned til ti hold, når de sidste gruppekampe afvikles i dag.

De ti tilbageværende nationer skal ud i et lodtrækningsdrama, hvor to hold sættes op mod hinanden over to kampe. Den samlede vinder af hver af de fem gyserkampe er klar til VM.

Elfenbenskysten, Ægypten og Algeriet er allerede klar til lodtrækningen, mens Sydafrika læner sig op ad katastrofen. Stormagten halter et point efter sensationsholdet Etiopien, der tilmed slutter med at møde gruppens prügelknabe Den Centralafrikanske Republik. Dermed står Sydafrika til at gøre Marokko, Gabon, Togo og Mali selskab i skammekrogen over hold, der har underpræsteret i den afrikanske kvalifikationsturnering. Senegal, Cameroun, Congo, Nigeria og Tunesien kan alle selv afgøre i sidste runde, om de skal videre eller ej.

Nordamerika

Her er seks hold tilbage i et gruppespil, hvor de tre øverste efter ti kampe går direkte til VM. Nummer fire skal ud i to kampe mod New Zealand om en billet til slutrunden.

I dag mødes Costa Rica og USA – gruppens nummer to og et. Vinder amerikanerne er de så godt som videre, da de før kampen har 13 point mod hjemmeholdets 11. Nummer tre i gruppen er Mexico med otte point – de møder hjemme Honduras som på fjerdepladsen har syv point. Lige bag Honduras finder vi Panama med seks point, der hjemme møder bundproppen Jamaica, der med blot to point er tæt på at være koblet af.

Oceanien

New Zealand havde i gruppespillet ingen kvaler med Salomonøerne, Ny Caledonien og Tahiti og står til at møde formentlig enten Honduras eller Panama i to playoff-kampe om VM-deltagelse.

Sydamerika

Ni nationer kæmper om de fire øverste pladser, der giver direkte adgang til VM-slutrunden. Nummer fem skal ud i to playoff-kampe mod enten Jordan eller Usbekistan.

Som ventet fører Argentina med Lionel Messi som omdrejningspunkt med 26 point, mens de talentfulde Colombianere med blandt andre Radamel Falcao er lige efter med 23 point. Herefter følger noget overraskende Ecuador med 21. Samme pointantal har VM-veteranerne Chile, hvorimod sidste VMs store oplevelse, Uruguay, halter bagefter med 16 af slagsen. Holdet kan dog trøste sig med, at ender det med femtepladsen, så er Jordan eller Usbekistan ikke just skræmmende modstandere.

Paraguay og Bolivia er så godt som færdige i gruppen – Venezuela og Peru kæmper for at holde sig inde i varmen til den forjættede femteplads.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip