Her stiger boligpriserne mest i verden

Skrevet af admin

30/12/2013

Dagens topnyheder

Huspriserne rundt om i verden stiger, og befinder sig nu på det højeste niveau, siden den globale finanskrise begyndte at sætte ind.

Det viser en opgørelse fra den britiske analysevirksomhed Global Property Guide, skriver det svenske Dagens Industri.

Danmark er godt med på listen, men ikke i top-10.

Opgørelsen fra Global Property Guides dækker 41 lande. Den er baseret på, hvor meget priserne har ændret sig i tredje kvartal 2013 i forhold til samme periode året før.

Og i 28 ud af de 41 lande er husene blevet dyrere, når priserne er justeret for inflation.

- Verdens husmarkeder oplevede den stærkeste fremgang siden højkonjunkturen i 2006/7, skriver Global Property Guide og fremhæver, at alt peger i retning af, at den stærke tendens vil fortsætte.

I top ligger De Forenede Arabiske Emirater. Blandt det olierige ørkenlands syv emirater er det blandt andet Dubai og Abu Dhabi, som tiltrækker mange udenlandske investorer.

Dubai er, som tilfældet også var det foregående år, verdens med glødende marked med en prisstigning på 21 procent.

Nummer to er Taiwan, hvor et hus i snit er blevet 15 procent dyrere.

Det europæiske boligmarked er også begyndt at indhente det, som blev tabt under finanskrisen. Estland er treer på listen med en fremgang på 12 procent, og Tyskland ligger også højt med en stigning på 10 procent.

Derimod er ejendomsmarkederne i gældsplagede sydeuropæiske lande som Spanien og Grækenland fortsat i knibe med prisfald på omkring ni procent begge steder.

Trods de dystre cifre er det dog bedre end sidste år, da de græske huspriser viste et fald på 14 procent, og de spanske var 15 procent lavere end tredje kvartal 2011.

Norge var et af de få boligmarkeder, som undgik en stor nedtur under finanskrisen, men nu er det blevet en anelse billigere at købe hus: Priserne var i tredje kvartal i år tre procent lavere end det foregående år.

Krakket på det amerikanske boligmarked anses som en hovedårsag til finanskrisen. Nu er priserne stigende i samtlige de 20 største byer i USA. Las Vegas fører an med 26 procent under tredje kvartal. Totalt er boligpriserne i USA gået ni procent frem.

Danmark er placeret på 12.-pladsen med et prishop på 6,5 procent.

/ritzau/