Herning er stærkest i jysk klassiker på isen

14/01/2014

I 1990'erne var kampene mellem Herning og Esbjerg det store slagnummer i dansk ishockey, og som oftest var det herningenserne, der var stærkest.

Sådan var det også i tirsdag aftens udgave af den jyske ishockeyklassiker, hvor midtjyderne vandt med 6-2 mod et Esbjerg-hold, der ellers har set ganske stærkt ud i denne sæson.

Dermed cementerer midtjyderne andenpladsen i den bedste danske ishockeyrække, kaldet Metalligaen.

Mens der var håndboldfest et andet sted i byen, havde godt 1400 tilskuere forsamlet sig i skøjtehallen, hvor de blev vidne til en kamp, der var helt lige i 40 minutter.

Men to mål af Anders Poulsen - et på hver side af det andet pausesignal - afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel.

Poulsen bragte Herning foran 3-2 med blot tre sekunder igen af anden periode, og 14 sekunder inde i tredje slog han esbjergenserne knockout.

Senere gjorde Lasse Lassen og Emil Grandal det til 5-2 og 6-2 og sørgede for en ganske klar hjemmesejr.

På den københavnske vestegn beviste Rødovre samtidig, at holdet efter to nederlag er kommet tilbage på sporet ved at slå Frederikshavn med hele 5-1 foran eget publikum.

Nordjyderne, der ellers puster Herning i nakken i kampen om andenpladsen i ligaen, fik ikke et ben til jorden mod det veloplagte hjemmehold.

Rødovre gav debut til de talentfulde tvillinger Mikkel og Martin Højbjerg, der efter et par år i svensk og amerikansk juniorhockey er tilbage i Danmark.

Selv om U20-landsholdsspillerne ikke gjorde noget stort væsen af sig i deres danske comeback, havde de alligevel en fornøjelig aften mod den klub, hvor de i sin tid lærte at spille ishockey.

Det er fortsat mestrene Sønderjyske, der fører Metalligaen suverænt. Sønderjyderne vandt tirsdag aften 5-3 hjemme over Rungsted.