Herning Folkeblad køber Midtjyllands Avis

Flemming Heiberg, Midtjyllands Avis’ administrerende direktør, mener, at de to aviser kan udvikle sig til en stærk midtjysk akse.

»Vi har været meget glade for den tidligere ejerstruktur, som gav et godt fundament gennem årene. Men tiderne ændrer sig, og med det nuværende mediemarked bliver det godt med et mere rent ejerskab med en virksomhed, der ligner os meget med fokus på drift af lokalt dagblad, ugeaviser, net og radio,« siger han.

Alex Nielsen, administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør på Herning Folkeblad, peger på, at afstanden er blevet meget mindre med åbningen af motorvejen.

»Nu er der kun 30 minutter mellem vores byer. Det har åbnet for endnu mere samarbejde. En både geografisk og mental barriere mellem vore byer er blevet fjernet med etableringen af motorvejen. Nu gælder det mediemæssigt om at komme fremad. Både i Herning og Silkeborg. Og både i drift og udvikling vil vi stå stærkere, efter at denne akse er blevet etableret,« siger Alex Nielsen.

Mens Herning Folkeblad nu ejer Midtjyllands Avis 100 procent, vil en række af områdets ugeaviser blive drevet i et fælles udgiverselskab sammen med Politikens Lokalaviser, som er et datterselskab af JP/Politikens Hus.

Dagens Gossip