Herning henter klublegende hjem til ledigt trænersæde

Rygterne har svirret, siden Mario Simioni valgte at stoppe som cheftræner for ishockeyklubben Herning Blue Fox efter den netop afsluttede sæson.

Ville klubben hente legenden Todd Bjorkstrand hjem som cheftræner?

Svaret er ja. Lørdag oplyser Herning i en pressemeddelelse, at den amerikanske træner er hentet hjem til det ledige trænersæde, han tidligere har siddet på i 12 sæsoner fra 2002 til 2014.

- Vi har haft samtaler med flere interessante emner i vores overvejelser, men da det viste sig, at det var muligt at få Todd tilbage i boksen, var vi naturligvis ikke i tvivl om, at denne mulighed skulle udnyttes, siger klubbens formand, Claus Sørensen.

- Fra dette tidspunkt var der kun én kandidat.

Bjorkstrand har senest været cheftræner for den østrigske klub Graz 99'ers.

Hvis man skulle være i tvivl om, hvor stor Todd Bjorkstrand er i Herning, skal man blot læse klubbens indledning på pressemeddelelsen.

- Det er med stor glæde og stolthed, at Herning Blue Fox i dag kan byde velkommen tilbage til succestræneren og ishockeykoryfæet Todd Bjorkstrand.

Gennem sine 12 sæsoner som træner for Herning førte amerikaneren holdet til seks DM-titler, og kun i en enkelt sæson blev det ikke til medaljer.

Inden trænerkarrieren var Bjorkstrand gennem 14 år en publikumsfavorit for holdet på isen, hvor han var med til at vinde syv DM-titler til den hæderkronede ishockeyklub.

Han var træneren, som gav debut for Herning til Danmarks første NHL-spiller, Frans Nielsen, ligesom han også har haft senere NHL-spillere som Peter Regin, Nicklas Jensen og Frederik Andersen under sine vinger.

Hans sønner, Oliver og Patrick Bjorkstrand, er professionelle ishockeyspillere, og sidstnævnte er i disse dage med til VM for Danmark.

Oliver Bjorkstrand spiller til dagligt i USA, hvor han er på kontrakt hos NHL-holdet Columbus Blue Jackets.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip