Herning og Gentofte sejrer og topper isliga

30/09/2014

Det begyndte på den værst tænkelige måde for Herning Blue Fox, som kom bagud 0-1 efter 21 sekunder ude mod Frederikshavn White Hawks.

Herning-mandskabet kom dog flot igen og vandt ishockeykampen med 3-1. Dermed har Herning syv point efter tre kampe i sæsonen, og holdet topper rækken sammen med Gentofte.

12 minutter efter Frederikshavns chokscoring udlignede Herning-spilleren Petr Kalus, og få sekunder før første periodes udløb bragte Henrik Eriksson udeholdet foran med 2-1.

Samme Eriksson udbyggede Hernings føring kort før slutfløjt i tredje periode, efter at ingen af holdene fik scoret i anden periode.

Også Gentofte Stars vandt tirsdag aften, da det blev til en 4-2-sejr på hjemmebane over Odense Bulldogs.

Fynboerne var dog godt med i store perioder af kampen, selv om Gentofte kom foran både 1-0 og 2-1. Begge gange udlignede Odense - først ved Rasmus Bjerrum og siden Søren Pedersen.

Men Gentofte var bedst i slutfasen, hvor holdet gjorde det til både 3-2 og 4-2 - de afgørende mål blev scoret af Anders Førster og Tuomas Muhonen.

Dermed kom Gentofte op på siden af Herning - begge hold har syv point efter de første tre spillerunder.

Aalborg Pirates, som efter overtid og straffeslag vandt 2-1 ude over Herlev Eagles, har seks point efter tre kampe.

Samme antal point har Sønderjyske, efter at de forsvarende mestre vandt 4-2 hjemme over Esbjerg Energy.

I den sidste kamp tirsdag aften vandt Rødovre Mighty Bulls det rent sjællandske opgør hjemme mod Rungsted Ishockey med 3-2. Nikolaj Zorko scorede det afgørende 3-2-mål for Rødovre fem minutter før tid.