Herning slår Esbjerg i straffedrama på isen

06/12/2015

Esbjerg Energy klarer sig i øjeblikket bedre end de mangeårige rivaler fra Herning Blue Fox i toppen af dansk ishockey.

Søndag blev rollerne for en kort stund byttet om, da Herning vandt udekampen i Esbjerg med 4-3 efter en afgørelse i straffeslag.

Favoritterne fra Esbjerg, der indtager Metal Ligaens tredjeplads, bragte sig foran midtvejs i første periode, da Søren Nielsen sendte pucken i mål.

Selv om Herning fik udlignet til 1-1 ved Steffen Frank i begyndelsen af anden periode, så tog værterne straks føringen igen, da Matthew Pistilli scorede til 2-1.

Det begyndte at tegne til en Esbjerg-sejr kort inde i tredje periode, hvor Mario Lamoureux gjorde det til 3-1 for hjemmeholdet.

Inden for de sidste fem minutter af tredje periode fik Herning-spillerne Jordan George og Tomas Sinisalo dog med en scoring hver tvunget kampen ud i overtid, hvor der ikke blev scoret.

Det betød, at affæren skulle afgøres i straffeslag. Her scorede Jordan George og Tomas Sinisalo igen for Herning, mens kun Mario Lamoureux havde succes for Esbjerg.

Esbjerg har 40 point på Metal Ligaens tredjeplads, mens Herning rykker op på ligaens sjetteplads med 30 point.

Ligaen føres af Frederikshavn White Hawks med 50 point.