Herning smadrer Sønderjyske i pokalfinalen

19/01/2014

Kigger man på stillingen i den danske ishockeyliga, er Sønderjyske landets klart stærkeste klub, men på isen så det helt anderledes ud, da sønderjyderne søndag eftermiddag mødte Herning i finalen i pokalturneringen - også kaldet Metal Cup.

Herning Blue Fox smadrede nemlig rivalerne med de overraskende klare cifre 5-0, og Todd Bjorkstrands tropper kan dermed fejre klubbens sjette pokaltriumf i historien.

Sønderjyske havde ellers vundet turneringen i tre ud af de sidste fire sæsoner og er også forsvarende danmarksmestre, men Herning er en klub, der gennem årtier har vænnet sig til at skovle pokaler ind i klubhuset.

Herningenserne kunne da også gå ind til kampen med bevidstheden om, at de har haft god kontrol over sønderjyderne i de indbyrdes opgør i denne sæson, så selv om 5000 tilskuere bakkede Sønderjyske flot op, lod Herning sig ikke ryste.

11 sekunder før slutsignalet for første periode bragte Anders Poulsen Herning foran, og da Branislav Rehus kort inde i anden periode fordoblede føringen, begyndte et mere og mere slukøret publikum at ane, hvor det bar hen.

Hvis man alene kiggede på skudstatistikken, var der dog tale om en lige kamp, men som kampen skred frem, stod det klart, at Lubos Pisar i Herning-målet vandt den indbyrdes keeperkamp mod sønderjydernes Alfie Michaud ganske klart.

Michaud vil næppe se tilbage på kampen med stor glæde efter at have lukket fem mål ind på 24 Herning-forsøg. Det giver en redningsprocent på 79, og det er som regel for lidt til at vinde de tætte opgør.

Lasse Lassen bragte Herning tre mål i front i begyndelsen af tredje periode, og da midtjyderne kort efter lavede yderligere to mål med 29 sekunders mellemrum, begyndte udvandringen fra arenaen i Vojens.

De stolte Herning-spillere kastede sig jublende over Pisar og hyldede ham for det imponerende "clean sheet" og gjorde klar til en festlig hjemtur mod det midtjyske.