Herning tvinger Odense ud i kamp syv i ishockeyslutspil

15/03/2016

Herning Blue Fox havde kniven for struben inden den sjette af potentielt syv kampe i kvartfinalen mod Odense Bulldogs, da de mangedobbelte danmarksmestre var nede med 2-3 i kampe efter hjemmebanenederlag i kamp fem.

Men Herning holdt hovedet koldt i Odense, kæmpede sig til en sejr på 2-1 og tvang dermed kvartfinaleserien ud i en syvende og altafgørende kamp på hjemlig is på fredag.

Åbningsperioden blev lige med et lille overtag i spil til gæsterne Herning, men Odense var også farlige foran Simon Nielsen i Herning-målet.

Begge hold havde gode muligheder for at bringe sig i front, men det blev udeholdets Kyle Essery, som åbnede scoringen.

Efter en flot kombination med Markus Jensen bag Odense-målet blev Essery spillet fri foran mål, hvor han kunne lægge pucken ind bag Tadeas Galansky til 1-0 efter otte minutter.

Der blev ikke scoret yderligere i perioden trods en del chancer i begge ender.

Med undtagelse af kamp to i serien er der ikke blevet scoret mere end tre mål i nogen af kampene, og derfor lå det i luften, at det andet mål ville blive meget afgørende, hvis det tilfaldt Herning.

Og det var præcis, hvad der skete.

Jordan George omsatte en pasning tæt under mål til 2-0, og Odense var på vej til at miste den hjemmebanefordel, holdet havde tilkæmpet sig kamp seks med overtidssejren i Herning.

2-0 holdt anden periode ud, selv om Odense pressede hårdt på i de sidste fem minutter.

I tredje periode misbrugte Herning adskillige store chancer for at lukke kampen, og det udnyttede Mathias Thinnesen ved at skabe fornyet spænding med et sjældent powerplay-mål for Odense med ti minutter igen.

Trods tungt Odense-pres i slutminutterne stod Herning imod med flere store redninger fra Simon Nielsen og sikrede sejren på 2-1.

I tirsdagens andet kvartfinaleopgør sejrede Esbjerg Energy for anden gang i træk mod Rødovre Mighty Bulls efter forlænget spilletid.

19-årige Søren Nielsen blev helten for vestjyderne, da han scorede kampens eneste mål i forlængelsen.

Sejren betyder, at Esbjerg er klar til semifinalen med samlet sejr på 4-2 i serien mod Rødovre.