Herredouble efter bizart nederlag: Vores egen skyld

Skrevet af admin

19/10/2013

Dagens topnyheder

Sjældent har en enkelt dommerkendelse fyldt så meget i en badmintonkamp, som da herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen lørdag blev ekspederet ud af Denmark Open i Odense i semifinalen.

Mathias Boe rasede over den kendelse, der sikrede sydkoreanerne Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong første sæt og banede vejen for sejren på 21-18, 21-13.

Kendelsen lod til at påvirke danskerne i begyndelsen af andet sæt, men Mathias Boe vil ikke bruge det som undskyldning for nederlaget.

- Det er først og fremmest amatørarbejde fra vores egen side. Og det blev ganske glimrende fulgt op af en helt elendig kendelse, siger Mathias Boe.

Danskeren sendte i sættets sidste duel bolden i nettet, men forinden havde dommeren råbt "fault" (fejl).

- Han sagde "fault", idet Lee Yong Dae skød til bolden. Og det er klart, at så spillede jeg ikke bolden færdig. Jeg tjattede den bare i nettet, for han havde dømt fejlen, inden bolden ramte min ketsjer.

- Men sådan er det. Jeg tror også, at han (dommeren) selv blev lidt overrasket over, at han sagde "fault". Det er ikke hans skyld, at vi ikke kunne lukke en 11-5-føring i første sæt, hvor vi havde fuldstændig styr på det.

- Det er vores egen skyld, men det er selvfølgelig irriterende, når man er lidt småbitter og irriteret over sit eget spil, at der så kommer så dårlig en kendelse. Men sådan er det, det var vores egen skyld, siger Mathias Boe.

/ritzau/