Hertil morgen får landets 9. klasser deres eksamensfag

Allerede mandag vil eleverne således få præsenteret, hvilke fag de skal til afgangsprøver i og hvornår prøverne vil finde sted. Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet til politiken.dk.

Der bliver samtidig ikke tale om særbehandling til eleverne til trods for, at de har mistet en måned på skolebænken, oplyser ministeriet. Prøverne vil ligne de prøver, som eleverne er vant til, når man står på det sidste trin, inden skolen er overstået.

Med 95 stemmer for og 13 imod besluttede Folketinget fredag eftermiddag endegyldigt at stoppe den langvarige strid mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening om lærernes arbejdstidsregler.

I den forbindelse udtalte statsminister Helle Thorning Schmidt (S), at hun håber, at eleverne bliver klar til afgangsprøverne, der begynder om godt to uger.

»Det er mit håb, at lockout-generationen, der jo ikke har fået den normale afslutning på 9. og 10. klasse, alligevel kommer efter det og kommer til deres afgangsprøver,« sagde statsministeren.

Formanden for de danske skoleelever, Agnete Vienberg Hansen, er nervøs for, hvad det kan få af konsekvenser, at eleverne har måtte undvære så meget undervisning. Til politiken.dk siger hun:

»De her fire uger har virkelig sat os bagud. Specielt fordi det er så tæt på prøverne. Hvis man for eksempel får fire i stedet for syv, så må man bare sige, at det ikke kun er ens egen skyld - lockouten bærer også en del af skylden. Men vi er nået dertil, hvor der ikke er noget at gøre, og vi bare må tage prøverne som en oplevelse,« siger hun.

Dagens Gossip