Hesjedal: Kan vinde Giro'en igen

Sidste år overraskede han alle sine konkurrenter og tog cykelverdenen med storm, da han endte som sejrherre i Giro d' Italia. Så når den italienske tour starter på lørdag, er canadiske Ryder Hesjedal en af favoritterne til at vinde løbet.

Det skyldes naturligvis præstationen sidste år, men lige så meget, at Hesjedal har haft et stabilt forår og føler sig i bedre form, end han var sidste år på samme tidspunkt.

- Jeg føler mig i god form, bedre end jeg var sidste år, og jeg er klar til løbet. Mine ambitioner for løbet er høje. Jeg vandt sidste år, så min personlige målsætning afspejler naturligvis det, siger canadieren, der har måttet lægge ører til, at sejren sidste år var et lykketræf.

- Der er ikke noget, der hedder held i et tre-ugers løb. Der var ingen gaver i løbet sidste år. Det var en dag-til-dag kamp mellem de stærkeste ryttere. Man behøver ikke at vinde en af de store Tours for at berettige den man vandt sidste år, siger han til Reuters.

Ryder Hesjedal, der med Giro-sejren var den første canadier nogensinde, der vandt en af de store Tours, fik sit gennembrud, da han i 2009 hjalp sin daværende holdkammerat Bradley Wiggins til en fjerdeplads i Tour de France, mens han samme år vandt en fantastisk sejr på den hårdeste bjergetape i Vuelta'en. Året efter fik han en syvendeplads i Tour de France, hans bedste placering forud for den samlede sejr i Giro d' Italia sidste år.

I år har canadieren med sit Garmin-Sharp-mandskab et stærkt hold til at bakke sig op.

- Holdet, vi har med her, er nok det stærkeste vi nogensinde, vi har haft. Jeg tror, vi har dækket alle aspekter af løbet med dette hold, siger Hesjedal om holdkammerater som Christian Vande Velde og Tom Danielson.

Ud over Ryder Hesjedal er favoritterne til den samlede sejr i Giro d' Italia Bradley Wiggins (Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Michele Scarponi (Lampre)

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip