Hestekød-skandale langt større end antaget

Sagen om 50.000 tons kød, der blandt andet har indeholdt udeklareret hestekød, fra det hollandske firma W. Selten er mere alvorlig og omfattende end først antaget.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

- Der er faktisk blandet hest i, og man antager, at det her har et omfang, der går flere år tilbage, siger dyrlæge Tenna Jensen fra Fødevarestyrelsens Fødevareberedskab.

Hun forklarer, at man ikke har kunnet spore det kød, der er gået gennem den hollandske virksomhed, og at man derfor ikke kan regne med de oplysninger, der er givet videre.

- De har fundet nogle uoverensstemmelser i oplysningerne om den mængde kød, der er gået ind i virksomheden og den mængde kød, der er gået ud af virksomheden.

- Et er, at man har nogle fejl i nogle dokumenter, noget andet er, hvis man rent faktisk har påvist, at der foregår noget, man rent bogføringsmæssigt ikke kan stå inde for. Det her er noget bevidst. Sådan tolker de hollandske myndigheder det også, siger hun.

Fødevarestyrelsen har bedt de 14 danske virksomheder, der har købt kød fra det hollandske selskab om at tilbagekalde kød, de har solgt videre.

Når Fødevarestyrelsen vælger at offentliggøre navnene på virksomhederne, sker det ifølge Tenna Jensen for at undgå gætteri og forvirring om, hvilke virksomheder det kunne dreje sig om.

Og da firmaerne nu selv går ud og kalder videresolgte varer tilbage fra deres kunder, vil navnene alligevel komme til offentlighedens kendskab hen ad vejen, vurderer Fødevarestyrelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip