Hestekød-skandalens bagmand får nu sin straf

Skandalerne med hestekød solgt som oksekød fortsætter over det europæiske kontinent, og de omfattende undersøgelser af problemet har afsløret en hollandsk kødsælger og mistænkt bagmand, som nu har fået sin straf.

Jan Fasen har solgt hestekød, som om det var halalslagtet oksekød slagtet efter islamisk forskrift, så muslimer kan spise det.

Salget var rettet mod det franske marked.

Jan Fasan er direktør for det cypriotisk baserede firma Draap Trading, som i februar blev mistænkt for suspekte forbindelser til rumænske slagterier og franske leverandører.

En appelsag ved byretten i Den Bosch idømte torsdag den 63-årige hollænder en bøde på 50.000 euro (373.000 kroner) og en betinget dom på seks måneder.

- Den dømte købte hestekød i Brasilien og Mexico gennem to år, og så solgte han kødet under etiketter om halalslagtet oksekød, skriver byretten i en udtalelse.

Ud over at kødet skulle være solgt til det fransk marked, er der ikke nævnt navne på modtagerbutikker i udtalelsen fra domstolen.

Jan Fasan, som bor i Breda i det sydlige Holland, blev i første omgang idømt et års fængsel, men anklageren ankede med krav om en længere straf.

- Det faktum, at den dømte også indrømmede, at han havde gjort noget forkert, og at hans handlinger fortjente straf, blev også taget i betragtning ved strafudmålingen, skriver retten.

For knap en måned siden var Sverige ramt af en større kødskandale, hvor der blev fundet svinekød i kød solgt som halal.

I muslimsk tro er svinekød urent, og muslimer må ikke spise det.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip