Hestevæddeløb betaler prisen for øget doping-indsats

Skrevet af admin

04/11/2014

Mest læste i dag

De danske travbaner vil i fremtiden få færre penge til hestevæddeløb, pengepræmier og vedligeholdelse af banerne.

Et nyt lovforslag barberer gevaldigt i støtten til hestesporten, så den i fremtiden vil modtage 30 millioner kroner mindre fra tipsmidlerne, der eksempelvis er overskud fra Lotto. Det er omkring en tredjedel, der skæres væk.

Der sker blandt andet, fordi Folketingets partier opruster i kampen mod doping og dermed har valgt at give Anti Doping Danmark flere penge mellem hænderne.

Kulturminister Marianne Jelved (S) er tirsdag kaldt i samråd for at forklare tankerne bag lovforslaget. Blandt andet skal hun svare på, hvilke konsekvenser de manglende midler kan få for hestesporten - især med henblik på lokalmiljøet.

Spørger man direktør i Hestesportens Finansieringsfond (HFF), Jens Ulrich Nielsen, vil nedskæringen også få andre konsekvenser end lukninger af travbaner.

- Der er mange mennesker, som er afhængige af branchen. Der er dyrlæger, smede og andre leverandører. De bliver også ramt, siger han til Ritzau.

De manglende tipsmidler vil højst sandsynligt betyde, at travbanerne i Nykøbing Falster og Billund må dreje nøglen om ved årsskiftet, siger direktøren. Her er der færrest mennesker og dermed mindre indtægt.

Lukningerne af travbanerne vil koste mellem 800 og 900 arbejdspladser i de to byers lokalområder, hvis man skal tro en analyse fra Videncenter for Landbrug.

Hos Dansk Hestevæddeløb mener man ikke, at politikerne har taget højde for den samfundsmæssige effekt, som hestesporten fører med sig.

- Hestesporten skal i høj grad ses som et erhverv, som samfundet har gavn af, siger direktør Henrik Friis Pedersen.

/ritzau/