Hetero-kvinder tænder (også) på damer

Mens homoseksuelle kvinder primært bliver tiltrukket af andre kvinder, tænder heteroseksuelle kvinder både på mænd og kvinder. Det viser et nyt studie udført af canadiske forskere ifølge Videnskab.dk.

- Andre studier har vist, at kvinder, uanset om de er til mænd eller kvinder, har en kropslig reaktion på al seksuel stimuli. Når man så prøver at dele det op efter deres seksuelle orientering, kan man se, at de meget heteroseksuelle reagerer på både mandlig og kvindelig stimuli, men jo mere kvinderne er orienterede mod kvinder, des mere reagerer deres kønsorganer kun på kvindelig stimuli, siger Annamaria Giraldi, som er klinisk professor på Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet.

I undersøgelsen blev kvinderne delt op efter deres seksuelle orientering. Nogen betragtede sig selv som fuldstændig heteroseksuelle, mens andre var lidt mere vævende, andre igen var til begge køn, mens den sidste gruppe kun var til kvinder.

Forskerne udsatte kvinderne for at se eller høre forskellige seksuelle situationer, hvor henholdsvis mænd og kvinder, mænd og mænd og kvinder og kvinder havde sex med hinanden. Samtidig målte de, hvor meget blod, der løb til skeden, og kvinderne skulle efterfølgende svare på, om de følte sig seksuelt opstemte i de forskellige situationer.

- Før i tiden har Meredith Chivers (hovedforfatter red.) kigget på kvinderne som én gruppe, men her har hun delt dem op, og når man kigger på dem, som tænder mest på kvinder, reagerer de faktisk ikke meget på mænd. Men de, som tænder meget på mænd, tænder også på kvinder. Det er det nye i det her studie i forhold til det, hun har vist tidligere, hvor kvinders krop reagerer på de fleste seksuelle stimulim siger Annamaria Giraldi.

Men selvom de heteroseksuelle kvinder følte sig ophidsede af at opleve sex mellem kvinder, betød det ikke nødvendigvis, at de selv havde lyst til at have sex med en af eget køn.

Kvindens seksuelle opstemthed handlede nemlig ikke nødvendigvis om det køn, den anden havde, men om nærheden, intimiteten og berøringen.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip