Heunicke: Thorning tager de største knubs

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), efter Helle Thorning-Schmidt i en Gallup-måling foretaget for Berlingske taber troværdighed.

Den socialdemokratiske formand er placeret lavere end både finansminister Bjarne Corydon (S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), når danskerne skal vurdere hendes troværdighed.

»Det giver nogle knubs at styre Danmark sikkert gennem krisen. Det er hende, der er regeringschef og hende, der er partiformand, og derfor er det hende, der tager ansvaret og knubsene,« siger Magnus Heunicke.

Han mener, at Socialdemokraterne på trods af målingen har den rigtige formand.

»Ja, naturligvis. Det er slet ikke noget tema,« siger han.

Målingen er ifølge ekspert i politisk kommunikation Bo Bredsgaard Lund »katastrofal« for Thorning. Men ifølge Magnus Heunicke får målingen ikke regeringen til at ændre kurs.

»For regeringen som sådan handler det om at bevare det stærke fokus på at sikre danske arbejdspladser og få skabt tryghed om velfærdssamfundet,« siger han.

»Vi justerer ikke vores kurs en tomme. Vi fortsætter kampen for arbejdspladser og for at skabe tryghed om vores velfærdssamfund, og så må danskerne på et tidspunkt, når de næste gang står i stemmeboksen, vurdere, om det har været fire år, som har rykket Danmark fremad som samfund, hvor man har haft en regering, som har turdet træffe de rigtige beslutninger, eller om vi fremadrettet skal have nulvækst og nedskæringer som Lars Løkke vil,« siger Magnus Heunicke.

Dagens Gossip