Hf-elever bliver væk fra hver sjette time

Det er ikke alle hf-elever, der slider lige meget på skolebænken.

Det viser en opgørelse af hf-elevers fravær, som metroxpress har foretaget på baggrund af aktindsigter til landets største skoler.

På samtlige af dem er elevernes gennemsnitlige fravær over 10 procent, som tidligere var den tilladte grænse. Fraværet svarer omtrent til at gå glip af undervisningen i hver sjette time.

Eksperter kalder tallene 'tårnhøje' og 'ikke rimelige'. Rektorerne forsvarer dem med, at hf-eleverne er særligt udfordrede af private problemer, dårlige skoleoplevelser og sygdom.

Lektor Steen Beck forsker i hf på Syddansk Universitet og er enig i, at hf løfter en stor opgave. Men fraværet kan mindskes.

- Mange hf-elever oplever, at der ikke er klare regler, og at det ikke har en konsekvens at blive væk. Velfærdsstatens kontrakt med eleverne er jo ellers, at de får en gratis uddannelse og SU, men så skal de også møde op på arbejde, siger han til metroxpress.

Han bakkes op af professor Palle Rasmussen, Aalborg Universitet:

- Det høje fravær skaber en falsk forventning om at kunne klare sig igennem uden at være meget til stede. Men det betyder, at det offentlige investerer uddannelsesressourcer forgæves, og at unge risikerer at spilde et par år af deres liv.

Kilde: mx.dk

Dagens Gossip