HHX: Nedskæringer rammer både svage og stærke elever

Skrevet af admin

20/03/2016

Dagens topnyheder

- Fuldstændig absurd.

Sådan lyder udmeldingen fra Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, efter at en prognose fra Gymnasieskolernes Lærerforening viser, at der efter sommer kan være 1000 færre lærere ansat på almene gymnasier, erhvervsgymnasier og HF.

- Det kommer til at have fatale konsekvenser, at der er så mange lærere, der ikke kommer til at være til stede og være en aktiv del af elevernes udvikling, siger sammenslutningens formand, Steffen Andersen, og tilføjer:

- Det betyder, at vi får en mindre relation mellem elever og lærere. Det betyder, at man ikke bliver fastholdt på samme måde og ikke bliver engageret i skolen. Det gør, at den svage elev ikke kan blive hjulpet, og den stærke kan ikke blive udfordret.

Det er Berlingske, der lørdag skriver, at der til august kan være helt op mod 1000 færre lærere, der møder på arbejde på de forskellige gymnasier i landet.

Samlet har de danske gymnasieuddannelser lige nu 16.300 fuldtidsansatte lærere.

- Lige nu har vi nogle kvalitetsbevidste lærere, som er med til at skabe en god undervisning. Og hvis vi mister det, så vil kvaliteten af undervisningen dale absurd meget, lyder det fra Steffen Andersen.

Også Gymnasieskolernes Lærerforening mener, at nedskæringerne vil få konsekvenser.

- Besparelserne rammer både de svage elever, som har brug for ekstra hjælp, og de dygtige elever, der har brug for tilbud, som kan udfordre dem. Så det ser rigtigt skidt ud, siger foreningens formand, Annette Nordstrøm Hansen, til Berlingske.

Hos SF og Enhedslisten mener man, at nedskæringerne er et rigtig dårligt udgangspunkt frem mod den reform, der snart skal forhandles hjem for gymnasierne.

Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen, mener dog, at det bør være muligt for landets gymnasier at finde en løsning på besparelserne.

- Jeg tror, at der er rum for effektiviseringer, og at de forskellige gymnasier kan gøre det, uden at det går ud over kvaliteten, siger hun til Berlingske.

/ritzau/