Hiddink bliver managervikar i Chelsea igen

Det bliver hollænderen Guus Hiddink, som midlertidigt overtager rollen som manager hos de forsvarende engelske mestre Chelsea, efter José Mourinho torsdag blev fyret fra posten.

Han har fået en kontrakt gældende for resten af sæsonen.

Det bekræfter Chelsea på klubbens hjemmeside.

Det er anden gang, at Guus Hiddink får et vikariat på managerposten i Chelsea efter en fyring. I februar 2009 overtog han jobbet, efter brasilianeren Luiz Felipe Scolari blev fyret.

Hiddink sluttede dengang af i Chelsea med maner, da han vandt FA Cup-trofæet, inden Carlo Ancelotti overtog jobbet permanent i sommeren 2009.

- Jeg glæder mig til at vende tilbage til Stamford Bridge. Chelsea er en af de største klubber i verden, men klubben er i øjeblikket ikke, hvor den bør være. Men jeg er sikker på, at vi kan vende sæsonen på hovedet.

- Jeg glæder mig til at arbejde med spillerne, staben og klubben, og jeg ser frem til at forny mit gode forhold til Chelseas fans, siger Guus Hiddink.

Den midlertidige manager kommer på noget af en opgave, når han skal forsøge at få gang i Chelsea, der er indledt titelforsvaret i Premier League helt horribelt.

Efter de første 16 runder adskiller kun et enkelt point holdet fra nedrykningsstregen, mens der er 14 point op til den fjerdeplads, der giver adgang til næste sæsons Champions League-kvalifikation.

Senere lørdag eftermiddag spiller Chelsea på hjemmebane mod Sunderland, men det bliver uden Hiddink på bænken.

Hollænderen vil dog være på stadion, men da han ikke har nået at møde eller træne truppen endnu, er det assisterende manager Steve Holland, som styrer slagets gang fra Chelseas bænk.

Guus Hiddink har senest stået i spidsen for Hollands landshold. Her blev han i juni fyret efter elendige resultater i EM-kvalifikationen. Tidligere har han også trænet blandt andre Ruslands landshold og Real Madrid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip