Hillary Clinton udleverer e-mail-server til FBI

Den demokratiske præsidentkandidat og tidligere udenrigsminister Hillary Clinton har udleveret et USB-stik og en server med kopier af sine e-mails til FBI.

Det sker, efter at hun er blevet stærkt kritiseret for at have brugt sin private mailkonto, som er knyttet til en privat server i hendes hjem, da hun var udenrigsminister.

Det føderale politi FBI har indledt en efterforskning for at få fastslået, om der er sendt eller modtaget hemmeligstemplede informationer på mailkontoen.

- Hun håber, at alle de instanser, der er involveret i de forskellige undersøgelser, vil afklare, hvilke mails der egner sig til offentliggørelse, og at det vil ske så hurtigt som muligt og uden unødige hemmeligholdelser, siger en talsperson for Clinton, Nick Merrill.

Clinton har tidligere sendt de aktuelle e-mails til Udenrigsministeriet.

I juli oplyste generalinspektøren for efterretningstjenesterne, Charles McCullough, til Kongressen, at der var fundet fire e-mails fra Hillary Clintons konto med informationer, som var klassificerede.

Der spekuleres i USA i, om sagen kan koste Clinton muligheden for at blive landets næste præsident.

I begyndelsen af marts brød Clinton sin tavshed efter stigende kritik af, at hun i tiden som minister brugte sin private mailkonto. Clinton har for længst erkendt, at hun dermed begik en klar fejl.

Hun har understreget, at hun på intet tidspunkt, mens hun var udenrigsminister, brugte sin private mail til at sende hemmeligstemplet materiale.

Den demokratiske toppolitiker sagde i marts, at hun ville bede Udenrigsministeriet om at offentliggøre den elektroniske korrespondance.

Det var et udvalg, der gransker militantes angreb på det amerikanske konsulat i Libyen i september 2012, som bad om at se korrespondancen. Angrebet kostede den amerikanske ambassadør i Libyen og tre andre livet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip