Hillary Clinton vil ikke overveje præsidentposten før 2014

Derfor har der i og uden for Washington længe været spekulationer om, hvem der skal være Demokraternes næste præsidentkandidat, og et godt bud har længe været tidligere udenrigsminister Hillary Clinton.

Hun vil dog først begynde at gøre sig seriøse overvejelser om, hvorvidt hun vil stille op i løbet af 2014 sagde hun fredag i en tale til en gruppe forretningsfolk. Det skriver New York Times på sin politisk blog.

»Jeg vil tænke grundigt over det. Jeg begynder formentlig først at tænke over det i løbet af næste år,« sagde hun og tilføjede, at valget - som skal finde sted i 2016 - er »noget, der optager mange mennesker, også mig.«

Hun slog dog samtidig fast, at spekulationer omkring USAs kommende præsident ikke gavner landet, der er ramt af en budgetkrise, på nuværende tidspunkt.

»Der er folk, der er blevet valgt til at varetage en arbejdsopgave. De skal holdes ansvarlige,« fastslog Clinton, der også mener at et nuværende fokus på valget i 2016 er »skadeligt for landet.«

Hillary Clinton trak sig fra udenrigsministerposten i Obamas regering tidligere på året, og mange politiske iagttagere har spekuleret i, at hun hovedsageligt gjorde det for at køre sig selv i stilling til den kommende valgkamp.

Hillary Clinton kæmpede i 2008 med netop Obama om at blive Demokraternes præsidentkandidat, en kamp, hun som bekendt tabte.

Dagens Gossip