Hillary skyder på Trump: Han er ukvalificeret

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps opførsel viser, at han ikke er kvalificeret til at være USA's næste præsident.

Sådan lyder det fra den demokratiske kandidat til jobbet Hillary Clinton i et interview med CNN, hvor hun langer kraftigt ud efter Donald Trump.

- Når du stiller op til præsidentembedet i USA, så ser hele verden med, siger hun.

- Så når du siger, at du vil lukke muslimer ude, så sender du beviser til den muslimske verden, og du sender en besked til terrorister. Donald Trump bruges til at rekruttere flere mennesker til at tilslutte sig terrorismens formål, siger hun til CNN.

Donald Trump har tidligere sagt, at han vil forbyde muslimer indrejse til USA.

Hillary Clinton tilføjer, at den måde, som Donald Trump har opført sig på, de ting han har sagt, og de politikker han er kommet med, samlet udgør et problematisk billede.

I interviewet lægger den demokratiske præsidentkandidat ikke skjul på, at hun er stensikker på at blive nomineret til at blive Demokraternes kandidat.

- Jeg bliver mit partis nominerede. Det er allerede afgjort. Der er ingen mulighed for, at jeg ikke bliver det, lyder det fra Clinton.

Præsidentvalget finder sted 8. november, og inden skal de to partier have nomineret deres kandidater.

I interviewet fokuserer Clinton også på, at det nu er på tide at forene det demokratiske parti omkring hende selv.

Her siger hun blandt andet, at også hendes modkandidat, Bernie Sanders, må "gøre sin del" af arbejdet for at forene demokraterne i kampen mod Trump.

Netop helingsprocessen i partiet bliver vigtig for hende, vurderer USA-kender og redaktør på kongressen.com, Anders Agner Pedersen.

- Clinton prøver en gang for alle at afslutte nomineringsprocessen, siger han.

Men det bliver ikke helt smertefrit, spår Anders Agner Pedersen.

- Hun ved godt, at hun får brug for ham og hans støtter. Det er en balancegang for Sanders, for han skal jo have noget til gengæld for at hjælpe hende.

- Sanders vil prøve at trække hende til venstre i hendes politik. Det kan også være, han vil søge indflydelse på, hvem hun vælger som vicepræsidentkandidat, vurderer han.

/ritzau/

Dagens Gossip