Hingsten stejler igen

Dermed rykkede spanieren op på tredjepladsen i VM, og nu drømmer Ferrari om det første verdensmesterskab siden 2007.

- Det er for tidligt at sige noget om VM, i øjeblikket ser Lotus, Red Bull, Mercedes og Ferrari ud til at være helt jævnbyrdige. Vi skal lidt længere han på sæsonen, inden vi kan udpege en titelfavorit, siger Alonso.

Sejren i Shanghai blev kørt hjem i et både spændende og taktisk løb, hvor dækkene kom til at spille hovedrollen.

Ferraris strategi med at starte på de blødeste af de to compounds (gummiblandinger, red.), der skal bruges, viste sig mest effektiv, og i mål var Fernando Alonso ti sekunder foran Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) med Lewis Hamilton (Mercedes) yderligere to sekunder tilbage.

For Red Bull, der sluttede det forrige grandprix i Malaysia med en kontroversiel 1-2 sejr, efter Sebastian Vettel ignorerede en teamordre og kom i mål foran Mark Webber, blev Kinas Grand Prix nærmest en fiasko.

Sebastian Vettel, der inden starten førte VM, kom med en alternativ dæk-strategi blot i mål på fjerdepladsen, der dog var nok til at forsvare VM-føringen.

For Mark Webber blev løbet en endnu større skuffelse. Brændstofproblemer under kvalifikationen betød, at han startede fra pitten, og tidligt i løbet havde han et sammenstød med Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari).

Senere kom han ud af pitten, uden det ene hjul var fæstnet, og da det kort efter faldt af, var han ude af løbet.

På grund af sammenstødet med Vergne blev australieren idømt en straf på fem startplaceringer til næste weekends grandprix i Bahrain.

Dagens Gossip