Historien bag: Derfor holder vi i dag Halloween

Den amerikanske tradition Halloween er en forkortelse fra »All Hallows’ Eve«, og er en stor festdag, der med et glimt i øjet lægger vægt på gys og gru med hekse, spøgelser, spindelvæv, edderkopper, horrorfilm og så videre.

Halloween kan sammenlignes med fastelavn i Danmark, hvor børn klæder sig ud og går rundt og banker på naboernes døre for at få slik (i USA siger børnene trick or treat, »slik eller ballade«).

I Danmark står valget mellem boller eller ballade. Mens fastelavnen i Danmark nu udelukkende er blevet en børnefest, fejres halloween også af voksne.

En af de mest kendte halloween-skikke er at udskære orange græskar (pumpkins) med skræmmende ansigter og bruge dem som lamper, Jack o’ Lanterns.

De traditionelle Halloween-farver er sort og orange.

Den amerikanske »halloween« begyndte at vinde popularitet i Danmark, da Ekstra Bladet i 1998 tog initiativet til det første af en række årlige halloween-arrangementer i Scala, med gyserfilm-maratoner, gevinster til bedste udklædning og andet.

I år 2000 begyndte Fætter BR at sælge halloween-udstyr, og i 2006 begyndte Tivoli at holde halloween-åbent i efterårsferien med græskar, hekselandsby med mere.

Hvordan markerer du Halloween?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip