Historien skal formidles fra Jelling

Nu bliver den lille sydjyske by centrum for formidlingen af den danske historie. Partierne bag den nye folkeskoleaftale har fredag besluttet, at et nyt nationalt videncenter for historie og kulturarv skal placeres i Jelling, og dermed opfylder de et længe næret ønske for politikerne i Region Syddanmark.

Her blev drømmen om et videncenter i Jelling udklækket i 2010, så regionsrådsformand Carl Holst (V) jubler over den nye aftale.

»Etableringen af centret har indgået i både tidligere folkeskoleforhandlinger og finanslovsforhandlinger, og regionsrådet har haft sat penge af til projektet. Derfor er jeg en glad mand i dag,« siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge Carl Holst er Jelling det oplagte sted at placere videncentret.

»Danmarks dåbsattest - Harald Blåtands store Jellingsten - står ved kirken i Jelling, og danmarkshistorien nærmest vælter op af jorden i byen i disse år. Det siger alt om, hvorfor det netop er oplagt at placere et nationalt videncenter for historieformidling her,« siger regionsrådsformanden.

Tanken bag det nye center er at styrke historieundervisningen ved at gøre dansk historie og kulturarv lettilgængelig for skoleelever, studerende og lærere.

Dagens Gossip