Historisk French Open-titel til suveræne Nadal

Knap fem måneder efter 27-årige Rafael Nadal gjorde comeback efter syv måneders skadespause, er spanieren tilbage i rollen som tennissportens gruskonge. Og det endda i en historisk rolle.

For med sejren i finalen i French Open, hvor han i overbevisende stil besejrede sin landsmand David Ferrer 6-3, 6-2, 6-3, er Nadal nu den eneste herrespiller, der har vundet den samme Grand Slam-turnering otte gange.

Siden 2005 har vinderen af French Open hvert år på nær ét heddet Rafael Nadal. Kun i 2009 gik det galt for spanieren, da han som topseedet 'kun' nåede fjerde runde på Roland Garros, hvor han tabte til den senere svenske finalist Robin Söderling.

En knæskade efter Wimbledon sidste år har dog plaget spanieren længe, og først i februar i år vendte Nadal tilbage til tennisbanen og indledte et kapløb med tiden for at komme i så god form, at han kunne tage kampen op med de allerbedste.

At Nadal nåede sit formmæssige mål, var de fleste klar over allerede inden, French Open gik i gang. Og de sidste tvivlere blev overbevist, da Nadal i semifinalen besejrede den topseedede verdensetter Novak Djokovic i fem seje sæt.

Efter den duel blev finalen mod David Ferrer noget mere ensidig. Nadal var ganske enkelt en klasse bedre end sin landsmand, og det kunne hverken tilskueruro, en baneløber med et tændt romerlys eller en kort regnafbrydelse lave om på.

Fra David Ferrer førte 3-2 i første sæt, vandt Nadal syv partier i træk, og kun i enkelte partier måtte han slås for at forsvare sin egen serv. Herfra styrede Nadal sejren sikkert i hus.

Ikke at Ferrer spillede dårligt. Nadal var bare bedre. Meget bedre. Og efter to timer og 16 minutters kamp kunne Rafael Nadal lade sig falde bagover på det røde grus til enorm jubel på Roland Garros.

Det var Rafael Nadals 12. Grand Slam-titel i karrieren, og som nævnt den ottende på grus i Frankrig. Og for sådan en verdensstjerne var det naturligvis passende, at han fik vindertrofæet overrakt af en lige så stor stjerne på sit felt, verdens hurtigste mand Usain Bolt fra Jamaica, der overværede Nadals magtdemonstration på Roland Garros.

 

 

 

Dagens Gossip