Historisk Le Mans-kvinde vil inspirere racerkvinder

- Puha, det har jeg godt nok svaret på mange gange på det seneste.

Christina Nielsen lægger ikke skjul på, at hun efterhånden er blevet stillet en del spørgsmål vedrørende sin kommende Le Mans-debut som den første danske kvinde nogensinde i det legendariske 24-timers-løb.

Hun slår fast, på en meget høflig facon, at hun først og fremmest skal til Le Mans som racerkører, ikke som kvinde.

Men selv om hun hellere vil snakke om downforce og podiedrømme, så indrømmer hun, at hun gerne påtager sig rollen som inspiration for andre danske kvinder med motorsportsdrømme.

- Jeg håber, min deltagelse (i Le Mans, red.) giver blod på tanden for dem, som virkelig er passionerede omkring motorsport. Det er ikke så udbredt blandt piger, og sådan er naturen bare, siger Christina Nielsen.

- Der er ikke nogen, som skal tvinges ind i det, fordi der skal være flere piger i race, men jeg håber, at dem, der synes, det er fedt og kan lide det, får beskeden, ser det og bliver inspireret, så de får blod på tanden til at gøre det.

Ophavet til passionen for motorsport er ikke svær at analysere sig frem til, når man kigger på stamtræet for den Le Mans-debuterende kvinde. Og drømmen om Le Mans-deltagelse kommer heller ikke fra fremmede.

- Den stammer nok lidt fra min far (Lars Erik Nielsen, red.), som jo har deltaget fem gange, lyder det fra Christina Nielsen.

Og selv om racerkvinden kører for en podieplads og ikke som led i en kvindekamp, så er hun glad for at skrive sig ind i dansk sportshistorie.

- Det er fedt at være med til at skrive dansk motorsportshistorie, og jeg synes, det er fantastisk at have oplevet opbakningen fra danske motorsportsfans, siger hun.

Hun har haft en fantastisk sæson i USA med flere store sejre, og fra 15.-19. juni skal hun forsøge at bevise sit værd i verdens største motorsportsløb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip