Historisk Old Trafford-scoring sender United på CL-kurs

03/04/2016

Kampens tema var scoringer, da Manchester United søndag tog imod Everton i Premier League.

Der faldt dog blot en enkelt, da United vandt opgøret 1-0, men til gengæld var det en historisk af slagsen.

Det var således Uniteds scoring nummer 1000 i Premier League på Old Trafford, og den sikrede tre særdeles vigtige point.

Med sejren ligger United nemlig på femtepladsen i ligaen med 53 point - ét færre end lokalrivalerne fra Manchester City på den vigtige fjerdeplads, der giver kvalifikation til Champions League.

Indledningen til kampen kredsede også om målscoringer, da Sir Bobby Charlton modtog hyldest i forbindelse med, at en af tribunerne på Old Trafford blev opkaldt efter ham.

Den 78-årige United-legende debuterede for klubben for 60 år siden og holder klubrekorden for fleste scorede mål med 249 af slagsen i 758 kampe for United frem til 1973.

Selve kampen savnede dog målscorere i første halvleg.

Marcus Rashford var med fra start i United-angrebet, hvor Wayne Rooney stadig er savnet.

Den 18-årige angrebskomet har leveret fem scoringer i otte kampe indtil videre, mens gæsterne naturligt havde Romelu Lukaku med på Old Trafford, hvor forårsstemningen på tribunerne var til fodboldfest denne søndag.

Belgieren har indtil videre scoret 18 gange i Premier League i denne sæson, men første halvleg endte dog uden scoringer.

Everton lagde godt ud, og United afløste kort efter i et opgør, der dog bød på få oplagte chancer i begge ender.

United-manager Louis van Gaal valgte i pausen at erstatte Marcos Rojo med Timothy Fosu-Mensah i forsvaret efter en sløj indsats i de første 45 minutter af argentineren.

53 minutter skulle publikum vente, men så kom hjemmeholdets mål nummer 1000 på hjemmebanen i Premier League.

Indskiftede Fosu-Mensah leverede oplægget fladt til Anthony Martial, der præcist afsluttede i det lille felt, og den historiske scoring til 1-0 fik da også glæden frem på tribunen hos Bobby Charlton.

Everton var tæt på en udligning tre minutter senere, da Phil Jagielka steg til vejrs og headede på overliggeren, men der blev ikke scoret yderligere i opgøret.